Trainingen

In de looptrainingen ligt het accent op: techniek, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Een training begint altijd met een warming-up en wordt afgesloten met een cooling-down. Daarnaast zal door middel van intervaltraining de loopconditie worden uitgebouwd.

Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Als aanvulling op de looptrainingen wordt er aandacht geschonken aan algehele rompstabiliteit (core stability).

Er zijn 3 loopgroepen

1. de beginnersgroep
  2. de beginners+groep
  3. de gevorderde groep

Beginnersgroep (Groep C)

Voor diegene die wil deelnemen aan de beginnersgroep, is het nodig dat 1 uur probleemloos gewandeld kan worden. Je moet lichamelijk gezond zijn (zie checklist bij aanmeldformulier) en uiteraard de intentie hebben om te werken aan je conditie en lenigheid als basis voor een gezond lijf.

Beginners+ groep (Groep B)

Om aan deze groep te kunnen deelnemen, moet je minimaal 30 minuten aan een stuk kunnen hardlopen. In deze training ligt het accent op het uitbouwen van de hardloopconditie naar een uur, waarbij de intervaltrainingen iets pittiger worden. Deze trainingen dragen bij tot verdere progressie.

Ook geschikt voor de loper die uit de beginnersgroep wil doorstromen.

Gevorderde groep (Groep A)

Geschikt voor lopers die minimaal 45 minuten achtereen kunnen hardlopen met een gemiddelde snelheid van 10 km/uur; evt. kan ook wedstrijdgericht getraind worden. Uitbouw van de conditie naar minimaal een uur, ca. 10 km. In deze training is er veel aandacht voor loopscholing, het verbeteren van de coördinatie en het verder uitbouwen van de snelheid.

Alle groepen starten vanaf:

• De startlocatie is Sportpark Jo van Marle, het rechter gebouw van ZAC,
    Landsheerlaan 42, 8016 KH Zwolle.

Hier is ruime parkeergelegenheid voor fiets en auto; tevens kun je hier eventueel gebruik maken van het toilet en kan je je persoonlijke spullen (kleding, mobiel, autosleutels, enz.) achterlaten in een afgesloten ruimte.

Na afloop kan je hier ook, onder het genot van een kop koffie / thee of fris, napraten. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Elke woensdag en zondag van 09.00 tot 10.30 uur.

Tijdens de woensdag trainingen zal er o.a. aandacht worden geschonken aan techniek d.m.v. loopscholing, kracht en interval.

Op de zondagochtend gaan we duurlopen, we starten iedere zondag vanaf een andere locatie in of om Zwolle.

Enthousiast geworden?

De eerste 2 trainingen zijn proeftrainingen, hierna kan je beslissen om lid te worden van JEP Running School.

Zodra je dit hebt gedaan ontvang je per mail het trainingsschema
van JEP Running School.

Kosten

• € 10,00 (inclusief 21% BTW) per maand. De eerste maand € 20,- in verband met  inschrijf- en administratiekosten.
  • De betaling geschiedt via automatische incasso en wordt aan het begin van de maand van de bankrekening afgeschreven.
  • Het lidmaatschap dient uiterlijk 2 weken voor het einde van de maand te worden opgezegd.